zoeken

Biotechnologie

biotechnologie

Promotiefilmpje: Frank Hendrickx, Nick Dupaix (studenten Ondernemingscommunicatie)

biotechnologie

Biotechnologie

Biotechnologie omvat de gecontroleerde exploitatie van de levende cel of van componenten ervan voor nuttige doeleinden. In de industrie wordt de biotechnologie aangewend om micro-organismen en levende cellen te manipuleren om op grote schaal producten te synthetiseren of af te breken.
Hoewel de biotechnologie een jonge discipline is, staan micro-organismen al eeuwen ten dienste van de mens: brouwen van bier met behulp van gist, bereiden van kaas en yoghurt met melkzuurbacteriën, rijpen van wijn, rijzen van brood, enz... De biotechnologie heeft haar wortels in de voedingsindustrie.
De laatste decennia heeft de wetenschap tal van nieuwe inzichten verworven over de manier waarop micro-organismen kunnen behandeld worden om nog meer voor de mens te doen. Zo werden nieuwe mogelijkheden ontdekt om de erfelijke eigenschappen van micro-organismen te veranderen.
Naast een grondige en praktijkgerichte basisvorming in de chemie, de biochemie en de biologie ligt het accent op de toepassingen van de biotechnologie in meerdere industriële sectoren: de voedingssector, de milieuzorg, de farmaceutische sector, de sector van de gentechnologie en in de agro-industrie.
Dit wordt bijkomend ondersteund met een module kwaliteitszorg en veiligheid.


Nick Wouters, opleidingscoördinator
 


Stay tuned in fiscaliteit

Seminariereeks van jan-mei 2015
De eerste sessie start op zaterdag 24 januari.
Inschrijven kan via dit formulier.

Intensieve cursus Spaans niv1

De nieuwe cursus Spaans niv 1 start op
9 februari. Inschrijven kan vanaf 2 februari.

Nieuwe intensieve cursus NT2

De nieuwe cursus NT2 niveau 1 start op dinsdag 24 februari. Lees hier meer over de inschrijvingen.

ACE Infodagen
I Am Number One
'L4' Consortium
'L4' Consortium

ACE-Groep T is lid van Consortium L4, het samenwerkingsverband tussen alle centra voor basiseducatie en volwassenenonderwijs in de regio Leuven-Hageland.